:::: MENU ::::

Inentingen Argentinië

Voorbereiding op reis naar Argentinië

In Argentinië is het niet verplicht je te vaccineren tegen bepaalde ziektes. Toch worden een aantal inentingen aangeraden door de huisarst en GGD. Allereerst wordt een DTP vaccinatie geadviseerd. Deze vaccinatie biedt bescherming tegen Dyfterie, Tetanus en Polio. Ook wordt een inenting tegen Hepatitus A aangeraden.  Mocht je langer dan 3 maanden in Argentinië blijven wordt ook een vaccinatie tegen buiktyfys geadviseerd. Bij sommige specifieke reisdoelen (bijvoorbeeld vrijwilligerswerk dat te maken met mensen of dieren) worden er meer vaccinaties geadviseerd. Het beste is om dan een afspraak met je huisarts of bij de GGD te maken.

Voorkomende ziektes

In het grensgebied met Paraguay en Bolivia, in het noorden van Argentinië komt Malaria voor. Het risico is echter zo klein dat het slikken van malariatabletten niet nodig is. Je beschermen met kleding en anti-muggenspray met DEET beschermt voldoende. Tegelijkertijd ben je hiermee beschermt tegen Dengue dat sommige muggen met zich meedragen.

Kraanwater in Argentinië

Het kraanwater in de grote steden van Argentinië is drinkbaar, maar smaakt erg naar chloor. Voor de zekerheid en omdat het beter smaakt is het aan te raden mineraal water te kopen in de supermarkt of de kiosco’s die op elke hoek van de straat te vinden zijn.

 

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook