:::: MENU ::::

Klimaat van Argentinië

De beste reistijd voor Argentinië

Klimaat Argentinië
Argentinië heeft door haar oppervlakte een zeer gevarieerd klimaat met (sub)tropische zomers in het noorden tot strenge winters in het zuiden. Omdat Argeninië op het Zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen precies omgekeerd met die van Nederland. De zomer in Argentinië loopt van december t/m februari en de winter van juni t/m augustus.

De beste reistijd voor Argentinië

De beste reistijd voor Argentinië is vooral afhankelijk van de activiteiten en de bezienswaardigheden die je wilt gaan doen. Over het algemeen is een bezoek aan Argentinië tijdens de lente, van oktober tot half december of in de herfst, van maart tot half mei aan te raden. In deze seizoenen liggen de temperaturen niet te hoog maar ook niet te laag voor de verschillende highlights. Daarnaast is het overal minder druk (behalve tijdens Pasen) en liggen de prijzen lager dan in de zomer. Wanneer je juist voor Patagonië naar Argentinië komt wordt juist de zomer, tussen december en maart, als beste reistijd geadviseerd. Mocht je willen skiën is de winter van juni tot en met augustus juist aan te raden.

Hoogseizoen Argentinië

De zomers van Buenos Aires zijn vooral heet en vochtig. Zo lopen de temperaturen bijvoorbeeld rond de Kerst vaak boven de 35C. De zomer en voornamelijk januari is de het hoogseizoen en vertrekken de Argentijnen zelf massaal naar hun vakantiebestemmingen. Ook tijdens de week van Pasen, Semana Santa is een week waarbij Buenos Aires leeg stroomt. Vaak gaan Argentijnen in eigen land op vakantie, of naar Uruguay en Brazilië voor een bezoek aan het strand. Naast het vermijden van het hoogseizoen zijn de temperaturen in het voorjaar en najaar nog steeds erg aangenaam, van het Salta en Iguazu tot aan Bariloche. Tijdens de herfst vormen Córdoba, Mendoza en het merendistrict een bijzonder contrast van verschillende kleuren. Bovendien is het tijdens de herfst een stuk minder druk in deze gebieden.

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook