:::: MENU ::::

Reizen in Argentinië

Praktische informatie over reizen in Argentinië

rondreizen en vervoer
Allereerst is Argentinië ongeveer 67 keer zo groot als Nederland, een omvang wat voor ons bijna onvoorstelbaar is. Daarnaast is Argentinië zo divers met een reden, de meeste highlights liggen niet in de buurt van elkaar. Daarom is het aan te raden om tenminste 3 weken voor dit land uit te trekken.

Bereikbaarheid en vervoer Argentinië

Toch is rondreizen in Argentinië is erg eenvoudig, ondanks de enorme  oppervlakte van het land. Iedere grote plaats heeft een vliegveld waarop enkel Argentijnse vliegtuigmaatschappijen vliegen. Bovendien heeft Argentinië een groot netwerk van bussen waardoor iedere plaats bereikbaar wordt. Vanuit Buenos Aires vertrekken er dagelijks bussen naar alle uithoeken van het land. Deze comfortabele bussen serveren vaak diner en ontbijt, inclusief een wijntje. Lees hier meer over vervoer tijdens de reis.

Beste reistijd Argentinië

De beste reistijd voor Argentinië is tijdens het voorjaar van oktober tot half december of in het najaar in april en mei. Het is dan niet té heet in de Buenos Aires en in het noorden bij de watervallen van Iguazu en niet te koud in Patagonië. Lees hier meer over het klimaat van Argentinië.

Budget Argentinië

De inflatie in Argentinië is de laatste jaren zo hard gestegen dat het iedere keer lastiger wordt aan te geven wat de precieze uitgaven zullen zijn, eenmaal op bestemming. Het is duidelijk dat Argentinië niet meer zo goedkoop is als de jaren van de diepe crisis in 2001/2002 en prijzen kunnen nu worden vergeleken met die van Europa.

Visum voor Argentinië

Bij aankomst krijgen Nederlanders een toeristenvisum dat 3 maanden geldig is. Lees hier meer over je visum en verlenging in Argentinië.

Inentingen

In Argentinie worden een aantal vaccinaties aangeraden. Lees hier meer over inentingen in Argentinië.

Argentijns eten

Argentijnen zijn trots op hun kwaliteit steak, iets waar ze wereldwijd om bekend staan. Hoewel je een bife de lomo con papas bijna altijd op het menu zal tegenkomen is de Argentijnse keuken inmiddels uitgegroeid tot internationale diversiteit. Lees hier meer over het eten en drinken in Argentinië.

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook