:::: MENU ::::

Het zuiden

Patagonië in 3 weken

Kom je speciaal naar Argentinië voor Patagonië en zin in actieve vakantie? 3 weken in het zuiden van dit wonderlijke land geeft je de tijd Patagonië te leren kennen. De volgorde van je reis en de hoeveelheid je kunt zien, is afhankelijk van de manier van reizen, met de bus of met het vliegtuig, of een combinatie.

Van Ushuaia naar El Calafate

Vlieg vanaf Buenos Aires naar Ushuaia, ofwel het einde van de wereld. Bezoek vanuit Ushuaia het nationale park Tierra del fuego (of maak een cruise naar Antarctica) waar je op verschillende plekken kunt hiken. Ga vanuit Ushuaia naar El Calafate voor het bewonderen van de Perito Moreno gletsjer en ervaar een hike op de gletsjer zelf.

Torre del Paine en Bariloche

Vanuit El Calafate kun je de grens over naar Chili, voor een bezoek van het Torre del Paine nationale park. Ga daarna richting El Chalten voor meer hikes en een verblijf op de Fitz Roy range. Vervolg je reis na een paar dagen richting Bariloche voor een bezoek aan het merendistrict en het relaxte plaatsje El Bolson. In de omgeving is genoeg te doen voor een paar dagen. Dat geldt overigens ook voor El Chalten en Torre del Paine. Mocht je dan nog tijd over hebben kun je tijdens het walvissenseizoen richting Puerto Madryn voor een bezoek aan het nationale park Peninsula Valdes.

Met de bus of vliegen

Bovenstaande route beschrijft de volgorde wanneer je een vlucht neemt naar Ushuaia. Als je van plan bent om enkel met de bus te reizen, is het aan te raden om in Bariloche te beginnen en de route andersom te volgen tot aan Ushuaia en vanuit Ushuaia of El Calafate naar Puerto Madryn. Vanuit Puerto Madryn is het dan nog ongeveer12 uur met de bus naar Buenos Aires.

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook