:::: MENU ::::

Argentinië reisroute

Argentinië in een maand

Argentinië is groot. Het is zelfs het acht na grootste land ter wereld. Om het allemaal te zien heb je minstens een maand nodig en een aantal binnenlandse vluchten. Hier is een suggestie om heel het land te bereizen in een maand, zonder het gevoel te hebben dat je alleen onderweg bent geweest.

Veelzijdig Noord-Argentinië

Als je zowel het noorden als het zuiden wilt zien, begin je in Iguazu.  Dit is waar de enorme watervallen je zullen verbazen. Na 2/3 dagen Iguazu ga je richting Salta, om het koloniale stadje en de omringende prachtige natuur van de Andes te verkennen. Na een kleine week ga richting het zuiden. Als je vanuit Salta met de bus  reist, is het fijn om een korte pauze van 2/3 dagen in Mendoza te doen, om bij te komen onder het genot van (een proeverij van) de Argentijnse wijnen.

Van Noord naar Zuid-Argentinië

Na het veelzijdige noorden van Argentinië, vervolg je reis naar Bariloche waar je je even waant in Europese setting. Of skip Bariloche als je liever wat langer in het ruige Patagonië bent. Na Bariloche neem de bus naar El Chalten of direct door naar El Calafate. Hike op de gletchers en door de nationale parken. Verken per boot de turquoise ijsblokken. Ga de grens over naar Chile en bezoek de daar kant van Patagonië in het Torre del paine park voor meer hiking. Of ga richting Buenos Aires voor alles wat je nog graag wilt zien en wat quality time in en rondom de stad.

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook