:::: MENU ::::

Dollars kunnen je reis een stuk goedkoper maken

Dollars kunnen je reis een stuk goedkoper maken

Dollars wisselen
In Argentinië zijn Amerikaanse dollars zo geliefd dat er een grote zwarte markt is ontstaan op deze buitenlandse valuta. Daarom kunnen de kosten voor je reis in Argentinië positief uitpakken zodra je voldoende dollars in cash meeneemt. Je geld kun je makkelijk tegen zeer gunstige tarieven wisselen, waardoor de uitgaven omgerekend veel minder kosten. Euros kunnen ook gewisseld worden tegen gunstige tarieven, maar dollars zijn net iets meer gewild.

Waarom zijn dollars zo geliefd in Argentinië? Argentijnen kunnen tegenwoordig moeilijk aan dollars komen en in het buitenland betalen zij een fors bedrag aan belasting op alle betalingen en geldopnames. Ook hebben Argentijnen weinig vertrouwen in hun eigen peso. En terecht. De Argentijnse munt is tijdens de crisis in 2001 zo ver gedevalueerd dat al het gespaarde geld ineens niets meer waard werd. Ook begin 2014 werd de Argentijnse peso gedevalueerd.

Hoe werkt het geld wisselen in de praktijk? De “zwarte markt” klinkt spannender dan het werkelijk is. Normaal gesproken is veel contant geld op zak hebben geen aanrader, behalve in het geval van Argentinië. Tenminste, als je van plan bent op je budget te letten. In Buenos Aires zijn verschillende kantoortjes die de hele dag zich bezig houden met geld wisselen. Vaak worden ze “cueva” ofwel “grot” genoemd en staan ze dusdanig bekend dat een medewerker van het hotel je de weg kan wijzen. Ook kan het zijn dat de staf van het hotel zelf al iemand kennen die dollars nodig heeft. Verder is de straat Florida vol met mannetjes die willen wisselen. Zij roepen “cambio, cambio”. Op deze straat lijkt het het meest op zwarte handel en is het raadzaam om niet in je eentje op pad te gaan en altijd goed je biljetten controleren. In andere steden in Argentinië staat men ook op straat en iedereen kan je precies wijzen bij welke straat je moet zijn. Hoewel ik het zelf ook allemaal erg spannend vond, viel het me zo mee dat ik spijt had dat ik niet meer cash had meegenomen. Hoeveel je precies krijgt voor je dollar kun je terugvinden op de website van dollarblue. Het scheelt al snel 25/30%, de moeite waard dus!

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook