:::: MENU ::::

Budget Reistips

Budget Reistips

Budget reistips
Voor lange tijd was Argentinië een zeer geschikte bestemming voor mensen met een klein budget. Tenminste, los van je vliegticket dan. Sinds de diepe crisis aan het begin van deze eeuw werd Argentinië ineens zeer aantrekkelijk voor toeristen, de waarde voor je geld was zeer groot! Inmiddels zijn de prijzen in Argentinië te vergelijken met die van Europa vanwege een inflatie van bijna 30% per jaar en verschillen prijzen soms per dag. Toch zijn er mogelijkheden om Argentinië met een kleiner budget te bezoeken. Lees hieronder een aantal tips om Argentinië te beleven met minder budget. De munteenheid in Argentinië is de Argentijnse peso, aangeduid als AR$ en prijzen worden hierin vermeld, tenzij anders aangegeven.

– Neem genoeg dollars mee! Deze kun je makkelijk tegen zeer gunstige tarieven wisselen waardoor de uitgaven omgerekend veel minder geld kosten. Euros kunnen ook gewisseld worden tegen gunstige tarieven, maar dollars zijn net iets meer gewild.
– Neem de bus in plaats van het vliegtuig om de verschillende highlights te bezoeken! Zorg dat je ‘s nachts reist waardoor je ook een nachtje accomodatie bespaart. Vluchten zijn erg duur en de bus zeer comfortabel. Kies voor cama of cama-ejuctivo zodat je stoel bijna of helemaal gestrekt is. De busreis is op deze manier te vergelijken met business-class vliegen. Diner met een wijntje, snacks en ontbijt worden bijna altijd ook verzorgd.
– Verblijf in een hostel in plaats van een hotel. Hostels bieden ook vaak een privé kamer met eigen badkamer, wat vaak goedkoper is dan een kamer in een hotel. Wanneer je alleen reist is een bed in een dorm van een hostel ook aan te raden natuurlijk.
– Huur in rurale gebieden een “cabaña”! Vooral in de gebieden omgeven door natuur zijn “cabañas” een uitkomst, zeker wanneer je met meerdere personen reist. Deze houten huisjes worden nog vaak over het hoofd gezien door buitenlandse toeristen terwijl Argentijnen en Chilenen er volop gebruik van maken. Juist omdat deze cabañas zo voordelig zijn. Bovendien liggen deze cabañas vaak in meer ongerepte gebieden wat de trip extra bijzonder kan maken! Kijk dus buiten de steden eens naar het aanbod cabañas (cabins).
– Mocht je het niet vervelend vinden om een badkamer te delen is een privé kamer met gedeelde badkamer vaak veel goedkoper.
Zoek de minder toeristische wijken op voor een leuk restaurantje. Hoewel prijscategorieën van de Argentijnse restaurant zeer variëren zijn in Buenos Aires de wijken Recoleta en Palermo vaak het duurst. Hoe verder buiten de toeristische plaatsen hoe goedkoper. Buiten Buenos Aires is het eten (en vaak het slapen) de meeste plaatsen goedkoper is dan in de hoofdstad.
– Kijk uit naar het menu van de dag. Bijna ieder restaurant biedt een menu van de dag aan, wat vaak een derde kost van de normale prijs. Vooral tijdens de lunch bieden deze deals een goede budget optie waar er naast 2 of 3 gangen vaak ook een drankje in de prijs zit.
– Maak gebruik van het openbaar vervoer, vooral in Buenos Aires! De bus (colectivo) of metro (Subte) kost nog geen 10% van de prijs van een taxi, bijna onbeperkt welke afstand. Bussen rijden 24/7, hebben geen rooster maar komen ongeveer iedere 5 minuten en stoppen zeer regelmatig. De metro is vooral een snelle manier, maar is in de spits beter te mijden. Bovendien beleef je de stad minder ondergronds. De bus daarentegen is een ervaring an sich,een leuke manier om de stad te leren kennen en je stapt uit waar je wilt.
– Sommige tours kun je makkelijk zelf organiseren, zeker wanneer je de tijd hebt.

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook