:::: MENU ::::

De Atlantische kust

De Atlantische kust, life is a beach

Atlantische kust Argentinië

Argentinië mag dan claimen dat ze Latijns Amerika’s breedste avenue  hebben(9 de Julio, te Buenos Aires), de hoogste bergtop (de Aconcagua) en misschien wel de mooiste hoofdstad, maar de Argentijnse stranden zijn geen tropisch paradijs met zwaaiende palmbomen. Desondanks wordt de kust vaak bezocht door Porteños, de inwoners van Buenos Aires, als get-away van de hitte en chaos in de stad.

Argentijnse badplaatsen

De bekendste badplaats Mar del Plata, zo’n 400 kilometer ten zuiden van Buenos Aires, trekt dan ook jaarlijks meer dan 3 miljoen bezoekers. In de maanden januari en februari, de zomer van Argentinië, is zelfs zo druk dat het moeilijk is een vrije plek te vinden op de strand. Een wat kleinere plaats voor een bezoek aan het strand is Pinamar en plaatsen zoals Ostende of Valeria bieden vaak meer rust en goedkopere accomodatie.

Stranden in Argentinië

Waar de rest van Argentinië toch redelijk exotisch aandoet, doet de Argentijnse kust je waarschijnlijk aan Nederland denken. Al schijnt de zon wel iets vaker! De stranden hebben lichtbruin zand en de Atlantische zee is troebel. Zelfs de stranden van Pinamar en omgeving worden gekenmerkt door duinen. De Argentijnse stranden staan niet bekend als een must-see maar behoren zeker tot de mogelijkheden.

 

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook