:::: MENU ::::

Patagonië

Patagonië, de gletsjer Perito Moreno

Patagonie

Het ruige maar tegelijkertijd rustige Patagonië strekt zich uit over een groot gedeelte van het zuiden van Argentinië en overlapt met Chili. Deze enorme regio is vooral bekend vanwege het nationale park de Los Glaciares in El Calafate, waar de gigantische gletsjer Perito Moreno gelegen is. Wat deze gletsjer extra bijzonder maakt is het feit dat het één van de weinige “groeiende” ijsmassas ter wereld is. Deze “bewegingen” creëren enorme ijsbrokken die bij het neerstorten een donderend geluid maken. Ook het Lago Argentina ligt in dit gebied en dit meer is bijzonder mooi vanwege de troebel lichtblauwe kleur. Omdat de temperaturen in het zuiden van Argentinië ineens niet meer zo exotisch aanvoelen is de beste reistijd voor Patagonië in de zomer die in Argentinië van december tot en met februari loopt. Hoewel Patagonië in november en maart ook kunt bezoeken is de temperatuur is dan het aangenaamst in de zomer. In de winter (juli – augustus) is het nationale park zelfs gesloten voor bezoekers.

Patagonië is meer dan alleen het nationale park de Los Glaciares, zo is aan de oceaanzijde de mogelijkheid om walwissen te spotten in Puerto Madryn. Deze unieke plek is in bepaalde maanden van het jaar een verzamelplek voor vele soorten walvissen. Daarnaast zijn er pinguïns en walrussen die Puerto Madryn ook erg aangenaam vinden.

Nog zuidelijker dan El Calafate ligt Tierra del Fuego (Vuurland), deze regio van Patagonë wordt ook wel het einde van de wereld genoemd. Ushuaia is dan ook één van de zuidelijkste steden en het punt om de boot naar Antarctica te nemen.

 

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook