:::: MENU ::::

San Telmo

De oudste wijk van Buenos Aires

San Telmo
San Telmo is naast La Boca één van de oudste wijken en behoort tot één van de mooiste van Buenos Aires. Met haar smalle straten met kinderkopjes en koloniale huizen doet San Telmo historisch en pittoresk aan, ondanks de invloed van het groeiende toerisme. San Telmo rijke historie gaat terug tot de 17e eeuw waar de wijk en ging van arm naar rijk naar vervallen door de eeuwen heen. Deze historie is nog steeds te proeven, van oude belangrijke gebouwen tot de bohemien, artistieke sfeer en is daarom niet te missen.

San Telmo is perfect voor een wandeling langs oude, soms vervallen gebouwen, pleintjes en leuke restaurants. Plaza Dorrego is het centrale plein waar op zondag de markt zich rondom door de jaren heen heeft uitgebreid naar straten vol kraampjes. De highlights van San Telmo:

– De markt van San Telmo is vrij toeristisch maar niet op een vervelende manier. De spullen die worden aangeboden bij de kraampjes zijn divers, van standaard souvenirs tot tweedehands woondecoraties en met de hand bewerkte kunst. Deze afwisseling en de tango-dansende Argentijnen maken de markt de moeite waard te bezoeken. Zeker als je op zoek bent naar een origineel cadeautje. Doordeweeks is de markt vooral binnen te vinden, in de ijzeren hal, waar voornamelijk lokale producten zoals vlees de kramen vult.
-Manzana de las luces, “wijk van het licht”, is een stratenblok omgeven door de straten Bolivar, Peru, Moreno en Alsina en bevindt zich een verzameling van de belangrijkste instituten op cultureel, religieus en op traditioneel educatief gebied welke dateren uit de 17e en 18e eeuw. Onder gebouwen bevinden zich tunnels die de gebouwen met elkaar verbindt. Dit ondergrondse netwerk is te bezoeken en maakt Manzana de las luces niet alleen mooi, maar ook interessant.
– Tango op Plaza Dorrego. Dit plein is het op een na oudste plein van Buenos Aires en is doordeweeks vrij leeg, maar op zondag tijdens de antiek markt is het zo druk met verkoopwaar dat het plein nauwelijks te zien is. Vanaf 17u worden de kraampjes opgeruimd en wordt tot 20uur plaats gemaakt voor dansende mensen die de tango nieuw leven in blazen.
– Pasaje San Lorenzo. Vanuit de straat Balcanse kom je de straat San Lorenzo tegen. Deze straat is de moeite waard te bezoeken vanwege het smalste huis van de wijk, naast de straat an sich.

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook