:::: MENU ::::

Recoleta

De wijk Recoleta

Recoleta
Een van de meest statige en rijke wijken van Buenos Aires is Recoleta. Dit is ook de wijk waar koningin Máxima is opgegroeid. Recoleta kenmerkt zich door hoge gebouwen in een Europese stijl, chique winkels, het duurste hotel van de stad en niet te vergeten de begraafplaats van Evita. Lees hieronder wat er allemaal te zien en te beleven is in Recoleta.

Recoleta zien en beleven
– Zoals in heel Buenos Aires is het geweldig om door de straten te wandelen en te verdwalen zodat je wel ziet maar zien wat het je brengt.
– Bezoek el cementerio de Recoleta. Deze begraafplaats is niet alleen de laatste rustplaats van Eva Perón (Evita) en haar familie, maar is vooral de moeite waard door de indrukwekkende graftombes van veelal beroemde Argentijnen.
Struin in de weekenden rond over de markt van Recoleta, ook wel bekend als de Feria de Plaza Francia. De markt wordt elk weekend gehouden op Plaza Francia en het park rondom de begraafplaats van Recoleta en is een uitstekende plek om bijzondere handgemaakte cadeautjes te kopen. Doordeweeks is het park ook leuk voor een picknick met mate of pak een terrrasje naast het park.
– Liefhebbers van kunst kunnen het Museo nacional de las las bellas artes bezoeken (gratis),gelegen aan de Avenida Libertador, vlakbij de begraafplaats
– Iets meer in de richting van Palermo op avenida Santa Fe ligt El Atenee, een oud theater dat is omgetoverd naar een boekwinkels. Een must voor degene die van boeken en bibliotheken houdt en mocht dat niet zo zijn is het nog steeds de moeite waard. – Avenida Santa Fe 1860.
– Fancy shoppen? Voor meubels en kunst is de Buenos Aires design mall, gelegen aan de Avenida Pueyrredon een bezoekje waard. Internationale dure merken hebben zich vooral gevestigd op Avenida Alvear. Eén straat verder ligt Patio Bullrich, een winkelcentrum waar de meer gangbare Argentijnse merkkleding zich hebben verzameld (Posadas 1245). Koopjes vindt je op Avenida Santa Fé tussen Coronel Diaz en Callao.
Calle Alvear is naast de design winkels ook dé straat voor luxe hotels, om te bekijken of te boeken.

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook