:::: MENU ::::

Palermo

Palermo Viejo, Soho, Hollywood

Palermo
Palermo is als één van de grootste wijken van het centrum van Buenos Aires en behoort samen met Recoleta tot de welvarendste wijken van de stad. Palermo bestaat uit twee gedeeltes,Palermo Viejo, of Soho en Palermo Hollywood, welke worden verdeeld door de oude spoorlijn of Avenida Juan B. Justo. Deze wijken hebben beide geen echte historische must-see’s, maar is een weerspiegeling wat Buenos Aires zo geweldig maakt: genieten met 200%.

Palermo Viejo of Soho is een must see voor modeliefhebbers vanwege de kleine boutiques en de markt in het weekend, ook kun je er heerlijk eten en stappen in de avond. Palermo Hollywood heeft echter nog meer te bieden op culinair gebied en is echt een wijk voor een hapje & een drankje in de avond. Overdag is er niet zo veel te beleven, los van een lunch in één van de restaurants. Palermo viejo is zowel overdag als s’avonds prima te bezoeken. Of het nu is voor een ontbijtje, om te shoppen, te lunchen of een drankje op een van de terrasjes tot in de avond. Beide wijken zijn uitermate geschikt om van het leven te genieten in Buenos Aires.

Om Palermo heen ligt de botanische tuin, een bezoekje waard voor een moment van rust in de drukke stad. Achter de botanische tuin, vanuit Palermo richting Recoleta, ligt het museum van Evita verscholen tussen de appartementencomplexen. Dit museum is klein maar interessant voor wie meer over Eva Duarte/Peron wilt weten. Het museum heeft ook een fijne tuin voor een koffie of een lunch.

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook