:::: MENU ::::

Microcentro

Microcentro, Buenos Aires

Microcentro
Downtown Buenos Aires is een mengelmoes van hét historische plein (Plaza de Mayo), nog meer mooie gebouwen en veel kantoren. Naast een aantal bijzondere bezienswaardigheden is dit gedeelte van Buenos Aires waar bijna heel de stad bij elkaar komt om te werken. Doordeweeks krioelt het van de mensen, bijna heel de dag door en vooral tijdens de lunch. De weekenden zijn beduidend rustiger. Door deze drukte is het misschien soms lastig navigeren maar het is een wijk die hoort bij de beleving van Buenos Aires. Lees hieronder de bezienswaardigheden.

– Plaza de Mayo is het grote plein met het roze huis, casa Rosada, en dient als het kantoor van de Argentijnse presidente Christina Kirschner. Op dit plein vinden ook de speeches plaats van de predidente plaats en de daarbij horende protesten. Elke donderdag brengen ook de moeders van Plaza de Mayo een stil protest aan de verdwijningen van hun kinderen tijdens het Videla regiem.
– Vanuit Plaza de Mayo loopt er een schuine avenu (Avenida de Mayo) die uitkomt op de breedste avenue van de wereld, 9 de Julio. Deze avenu is 17 baans en kan op wandeltempo niet in 1 keer worden overgestoken. Op 9 de Julio staat ook hét icoon van Buenos Aires, de grote Obelisk. Dit nationaal historisch monument is gebouwd als ter herinnerring aan de vierde verjaardag na oprichting van de stad.
– Aan de avenu 9 de julio staat het oude Teatro Colón, welke na meer dan 100 jaar nog steeds kunt genieten de opera. Dit theater wordt beschouwd al één van de beste theaters ter wereld vanwege de hoge akoestische kwaliteit. Van de buitenkant is het gebouw al indrukwekkend en ‘savonds prachtig verlicht.
– Calle Florida is waarschijnlijk de enige weg in Buenos Aires waar geen auto’s doorheen mogen. Het is een vrij toeristische straat, waar veel winkels, waaronder de standaard souvenirs. Vanuit Plaza de Mayo loopt calle Florida door tot aan Plaza San Martin.
– Plaza San Martin ligt op de top van een lichte helling die uitkomt op Retiro waar alle treinen en touringcars vertrekken. Plaza San Martin is een populaire plek waar de Porteño’s in hun pauzes van een lunch genieten of een dutje doen. Op het plein staan naast een aantal mooie bomen, een monument van José de San Martin maar belangrijker, beneden aan de helling bevindt zich het monument voor de overledenen tijdens de oorlog om de Falkland eilanden. Dit monument kijkt uit op de Torre Monumental, een kleinere versie van de Big Ben in Londen.

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook