:::: MENU ::::

La Boca

El Caminito, Diego Maradonna & de Boca Juniors

La Boca
La Boca is de wijk van de gekleurde huisjes, tango en de bekende voetbalclub en staat vaak op iedere bezoekers ‘ agenda als must-see. Net als San Telmo behoort La Boca tot de oudere wijken van Buenos Aires en ligt gelegen aan de oude haven van de hoofdstad. La Boca is vooral een wijk voor een bezoekje overdag zolang je op de gebaande paden blijft. De highlights van La Boca:

-El Caminito, “het weggetje”, genoemd naar een Tango liedje uit 1926, is met haar gekleurde huisjes centrale punt van de wijk. Overal op straat staan artiesten hun werk verkopen en wordt er overal Tango gedanst. Hoewel El Caminito vooral in stand wordt gehouden voor toeristen, is het toch een must-see voor iedere bezoeker van Buenos Aires. Hier is ooit de stad begonnen toen de eerste immigranten zich hier vestigden na aankomst in de oude haven van La Boca, oftewel “de mond”.

– Niet ver van El Caminito ligt het stadion van de Boca Juniors, de club van Diego Maradona. Een bezoek aan El Bocanero is zeker de moeite waard, vooral voor voetballiefhebbers. Een bezoek aan het stadion is tevens gekoppeld aan het museum van de voetbalclub. Voetbal is zo’n beetje het nationale geloof en de strijd gaat vaak tussen La Boca (de armen) en Riverplate (de rijken).

– Als je de kans hebt, bezoek een wedstrijd van de Boca Juniors en beleef de praktijk van het diepgewortelde voetbalgeloof. Zorg voor een veilige plek en je hebt gegarandeerd vermaak dankzij de fanatieke supporters.

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook