:::: MENU ::::

Buenos Aires beleven

Activiteiten in en om Buenos Aires

Beleef Buenos Aires
Buenos Aires is naast de must-see’s in de verschillende wijken, vooral een stad om te beleven. Er is sowieso ontzettend veel leven en de stad slaapt bijna nooit. Behalve op zondagochtend. Dat is het zeldzame moment van rust. De mensen slapen na een nachtje dansen, of zijn thuis met familie. Om Buenos Aires te beleven zijn er verschillende activiteiten voor iedereen. Lees hieronder de tips:

Huur een fiets! De laatste jaren wordt de fiets steeds populairder als vervoersmiddel in de stad en fietspaden worden verder uitgebreid. Let wel op, de meeste auto’s en bussen zijn nog niet erg ingesteld op snelle fietsers en voorrang is een redelijk onbekend begrip. Blijf dus op de speciale fietspaden waar mogelijk en kijk op kruispunten goed om je heen.

Voor liefhebbers van nachtjes dansen is Buenos Aires ideaal. Het aanbod van verschillende clubs is oneindig en uitgaan kan bijna dagelijks. Elke club heeft zijn favoriete nacht in de week. De meest populaire muzieksoort is electronisch maar er zijn ook clubs die meerdere zalen met verschillende soorten muziek, salsaclubs, clubs waar bands optreden, rock muziek draaien, noem maar op. De clubs openen niet op Nederlandse tijdens en voor 2 uur ‘s nachts hoef je niet te gaan. De meeste Portenos beginnen eerst in een bar of bij iemand thuis en gaan tegen 3 uur in de ochtend richting de club om vervolgens te dansen tot de zon op komt. De meeste clubs serveren ook ontbijt. Ook zijn “After offices” populair, dan begint het feestje na kantoortijden, vaak op woensdag en op vrijdag.

Op een warme dag (en die zijn er best veel) kan het waterpark Parque Norte een uitkomst bieden. Het is meer een country club met tennisbanen, golfbanen, een zwembad voor volwassenen en een aantal kinderbaden. Parque Norte ligt aan de Rio de La Plata aan de rand van de stad en ondanks dat er vrij weinig informatie online te vinden is, kan het voornamelijk in het weekend erg druk zijn in het park. De stad komt eigenlijk een aantal zwembaden te kort.

Buenos Aires heeft ook een dierentuin wat eventueel leuk kan zijn met kinderen of voor dierentuin fans. De dierentuin ligt naast de Botanische tuin in Palermo (aan de kant van avenida Santa Fe), eigenlijk midden tussen een aantal grote avenidas in. De locatie van de dierentuin is wellicht het meest indrukwekkend.

Een dagje naar Tigre, de waterdelta, kan leuk zijn als je een extra dag over hebt en de stad even beu bent. Tigre is te bereiken met de trein van station Retiro in Buenos Aires. Eenmaal in Tigre kun je een bootje nemen en je laten afzetten op een van de eilandjes of gewoon een rondje varen. Portenos zijn behoorlijk trots op “hun” Tigre, maar verwacht er niet al te veel van. Voor Nederlanders is Giethoorn waarschijnlijk spannender.

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook