:::: MENU ::::

Buenos Aires

Buenos Aires, een stad vol passie met een Europees tintje

Buenos Aires

Buenos Aires moet je beleven. De meeste mensen kennen altijd wel iemand die er geweest is en gek is op de bruisende hoofdstad van Argentinië. Het “Parijs van Zuid- Amerika” heeft haar naam verdiend aan de Europese architectuur van de stad, beïnvloed door de Spanjaarden in de 15e eeuw, waarbij iedere wijk heeft zijn charme heeft,van authentiek tot hip en modern. Deze metropool biedt de veelzijdigheid van heerlijk eten in de meest uiteenlopende restaurants, leuke winkels om perfect te shoppen en een nachtleven dat doorgaat tot de zon op komt. Buenos Aires heeft genoeg bezienswaardigheden en waar je makkelijk een aantal dagen kunt vermaken. Als Buenos Aires in Europa zou liggen, zou het een top bestemming zijn voor een stedentrip. Lonelyplanet beschrijft Buenos Aires erg toepasselijk als “een interessante Europese mix met de architectuur van Parijs, de verkeerschaos van Rome en Madrids nightlife.”

Wat is er te zien in Buenos Aires?

De begraafplaats van Recoleta – Evita’s graf

In de wijk Recoleta ligt Cementerio de Recoleta, Hoewel de begraafplaats voornamelijk bekend staat om de rustplaats van Eva Peron, ofwel “Evita” de tweede vrouw van president Juan Peron, is deze plek een bezoekje waard vanwege de vele monumenten en graftombes die langs de paden van de begraafplaats zijn gebouwd. Een stukje geschiedenis van de stad waar naast Evita ook oude presidenten, militaire helden en invloedrijke politici liggen begraven.

Plaza de Mayo en la casa Rosada

Plaza de Mayo is het centrale plein van de wijk Microcentro waar altijd veel protesten hebben plaatsgevonden en deze vinden nog steeds plaat. Elke donderdagmiddag lopen de Madres de la Plaza de Mayo, de moeders van verdwenen personen tijdens de dictatuur van de militaire junta, hun stille protest voor sociale rechtvaardigheid.
Aan de voet van het plein ligt het roze huis, la Casa Rosada. Dit is het kantoor van de presidente Cristina Kirchner waar zij ook haar speeches geeft aan het volk. De kant van het huis dat zichtbaar is vanaf het plein is de achterkant van het huis. Deze zijde van het huis is befaamd door onder andere de speeches van Eva en Juan Péron vanaf één van de balkons.

Tango en de markt op zondag in San Telmo

San Telmo is één van de oudste wijken van Buenos Aires en heeft op zondag een leuke markt met een zeer uiteenlopend aanbod. De verschillende kramen met zowel vintage spullen, als handgemaakte spulletjes maakt deze markt zo interessant. Op oude pleintje in het midden van de wijk wordt regelmatig Tango gedanst, wat past bij de sfeer. Ook de oude gebouwen zorgen voor een authentiek stukje Buenos Aires.

Palermo

De wijk Palermo is dé wijk om te shoppen, een terrasje te pakken en voor heerlijke avondjes uit in een gezellig restaurant of leuke bar. Deze gezellige wijk heeft veel laagbouw en is een leuke afwisseling met de rest van de stad dat vooral wordt gekenmerkt met hoge gebouwen. Het aanbod van leuke restaurantjes, cafeetjes, ontbijttentjes en hippe boutiques is oneindig.

La Boca en de Boca Juniors

De wijk La Boca is naast San Telmo de oudste wijk van Buenos Aires en voornamelijk toeristisch bekend vanwege de “Caminito of Tango”, vele straatjes met kleurrijke huisjes. La Boca is ook de wijk waar de oorspronkelijke Tango dans vandaan komt. Daarnaast is La Boca wereldberoemd vanwege Diego Maradonna, de “hand van God”, die ooit bij de Boca Juniors is begonnen als voetballer. De Boca Juniors spelen nog steeds in het oude geel met blauwe stadion, wat midden in de wijk ligt.

 

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook