:::: MENU ::::

Tango in Buenos Aires

Tango shows en tangoles

De tango is de nationale muziek en dans, ook wel de trots van de Argentinië. De dans heeft een rijke historie en wordt nog steeds dagelijks gedanst. De tango kan worden bewonderd tijdens een show in een milonga (danstheater) waarbij de muziek ook een belangrijke rol speelt. De meeste tango shows zijn speciaal voor toeristen opgezet en daardoor vrij prijzig, maar de muziek- en dansstijl is nog steeds authentiek.

 Tango show

Er zijn heel erg veel tango shows in Buenos Aires. Meestal in de vorm van een dinnershow van 1,5 tot 3 uur, waarin verschillende artiesten hun zang- en danskunsten vertonen. De locaties verschillen tot oude theaters waar al tientallen jaren de tango wordt beoefend, tot nieuwe locaties in een meestal antieke setting. Verwacht echter niet te veel van het eten, dit is met een beetje geluk vaak niet meer dan van gemiddelde kwaliteit. Hoewel de shows zich richten op toeristen en daarbij een zo hoog mogelijke entree vragen, zijn er nog steeds uitstekende tangoshows te vinden. Bijvoorbeeld in Teatro Colon. Een tango show (of ieder optreden wat dan ook) is de moeite waard in dit beeldschone theater. Ook in Cafe Tortoni, een van de oudste cafes van Buenos Aires, dat bekend staat om hun beroemde bezoekers zoals o.a. Carlos Gardel, Albert Einstein en Hillary Clinton, kun je nog steeds van een Tangoshow genieten. Verder is Tango Porteno een show is een broadway achtige show, met een live band en multimedia show over de geschiedenis van de tango. Ook is La Ventana tango show een goede optie om een uitstekende show (het diner je net zo goed overslaan) te zien in een historisch gebouw in San Telmo. Daarnaast biedt El Complejo ook een goede show waarbij je vooraf een introductieles tango krijgt. Dit is een leuke manier om de basis van de tango te leren. Vind hier de locaties met suggesties voor een mooie tango show.

Hedendaagse tango

Waar tangodansen voorheen door jongeren die liever uitgingen in de clubs als suf en ouderwets werd bestempeld, is de dans de laatste jaren ook populair geworden onder jongeren. Sindsdien wordt er meer tangoles aangeboden en worden er shows opgevoerd om de les in de praktijk te brengen. Deze shows zijn als toerist minder goed te vinden, al is er regelmatig een optreden in La Catedral.

Tangoles

In Buenos Aires worden er op veel plaatsen tangoles gegeven, in allerlei niveaus. Ook bij La Catedral elke dag les gegeven. Er zijn georganiseerde groepslessen en korte cursussen specifiek voor toeristen en er zijn dansscholen die iedere dag lessen aanbieden waarbij je dagelijks kunt instromen. Zie hier voor verschillende adressen voor een tangoles of tangocursus in Buenos Aires Argentinië.

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook