:::: MENU ::::

Argentijnse wijn

In de zon genieten van een Argentijns wijntje

Argentijnse wijn heeft een goede reputatie. En niet voor niets. Kenners bestempelen Argentijnse wijn als een van wereldklasse. De meest bekende druivensoort is de Malbec, een donkere robuuste wijn welke vaak wordt gecombineerd met rood vlees. Deze druivensoort heeft de regio Mendoza op de kaart gezet. De malbec druif is op zijn best in de Andes waar het overdag heet en droog is en s’ nachts koud.

Malbec druif

Naast de Malbec kent Argentinië nog meer druivensoorten, zoals de pinot noir, torrontes en tempranillo. Al was het wijn telen al voor de komst van de Spanjaarden bekend, zij en de Italiaanse immigranten namen meer druivensoorten mee naar Argentinië. Hierdoor worden er nu verschillende soorten wijnen in de regio’s geproduceerd. Probeer ze allemaal tijdens een wijnproeverij of ga op wijntour door de regio.

Wijnregio’s van Argentinië

Mendoza is de bekendste regio van de wijn. Hier komen dan ook de meeste wijnen vandaan, ook die bij ons in de supermarkt en wijnhandel te koop zijn.

San Juan ligt in de schaduw van Mendoza, maar staat vooral bekend om de Syrah en Canbarde druif.

Cafayate ligt ten zuiden van Salta en heeft een kleinschalige wijnteelt en is onder andere bekend vanwege de torrontes druif.

In Patagonië verwacht je geen wijnbouw, toch komt er wijn uit Patagonië vandaan. Ze verbouwen er voornamelijk de pinot noir druif

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook