:::: MENU ::::

Argentijns eten en drinken

Argentijnse steak en vino tinto

Zowel het eten als drinken in Argentinië gaat vooral om de sociale interactie. Hierbij draait het om het delen van de maaltijd, vaak bestaande uit de parilla, ofwel BBQ en een goede fles rode wijn. Allemaal onder het genot van uitgebreide gesprekken. Samen eten en drinken is een belangrijke aangelegenheid in Argentinië. In Buenos Aires, maar eigenlijk overal waar je komt is het aanbod restaurants en barretjes ontzettend groot.

Eten

Argentinië staat wereldwijd bekend om dé Argentijnse steak en dat is ook met een reden. De Argentijnen slagen er niet alleen in om één van de malste biefstuk ter wereld te produceren, maar bereiden deze op zo’n manier dat menigeen zweert bij dit stukje Argentijns vlees. Over het algemeen wordt er ontzettend veel (runds)vlees gegeten. Het draait allemaal om die befaamde parillla, ofwel BBQ.

Naast hun kwaliteit vlees zijn de Argentijnen ook trots op “hun” empanadas. Dit zijn gevulde broodjes met een grote diversiteit aan vulling. Vaak zijn de empanadas van een hartig deeg gemaakt, maar soms ook met bladerdeeg, gebakken of gefrituurd. De broodjes worden of voor de lunch gegeten of als voorgerecht bij een (gedeelde) pizza.

Voor ontbijt en speciaal op zondagmiddag genieten Argentijnen graag van hun facturas em medialunas. Dit zijn zoete broodjes in verschillende vormen en maten en zijn het meest te vergelijken met kleine croissants (medialunas). Ook zijn er andere zoete broodjes, vaak gevuld met dulce de leche, de Argentijnse versie van de Mexicaanse cajeta, een soort caramelachtige pasta.

Naast alle typische Argentijnse favorieten heeft elke regio ook haar eigen specialiteiten. Zo heeft het noorden stoofpotjes met zoete mais en het eten in Patagonië ook Chileense invloeden heeft.

Maté en Malbec wijn

Argentijnen drinken graag in gezelschap zowel hun herba maté  thee als een flesje wijn of een grote fles quilmés, één van de bekendste biermerken in Argentinië. Herba mate is een sterke kruidenthee die in een beker wordt gedronken met een rietje. Één beker mate (afgekort) wordt vaak rond gedeeld in een groep. De beker wordt gevuld herba mate kruidenmix, waar vervolgens heet water op wordt gegoten. Zodra de beker leeg is wordt er opnieuw heet water in de beker gegoten om deze vervolgens door te geven aan de volgende persoon. Dit ritueel waar de Argentijnen trots op zijn kan wel even duren.

Naast het typische Herba maté drinken Argentijnen graag een glaasje wijn. De Argentijnse wijn staat niet voor niets wereldwijd bekend om de heerlijke smaak. Ook de Argentijnen zijn er dol op en drinken vaak een paar glaasjes vino tinto tijdens het diner en net als de Spanjaarden ook tijdens de lunch.

advertentie:

Reacties

reacties

Voor fans van Argentinië! Volg ons op Facebook